Madárcsaládok

Legkevésbé - Profil | Élőhely | Hangok | Repülés | Fészek | Hatótávolság

Pin
Send
Share
Send
Send


A legkevésbé keserű a gémek közül a legkisebb, sűrű mocsarakban való lakásra szabva. Ahelyett, hogy a sekély belsejében gázolna, mint a legtöbb gém, a legkevesebb keserűség mászik a nádasok és a macskabogarak között, hosszú ujjaival a szárakba kapaszkodva.

Legkevésbé keserű profil

Ebben a cikkben a legkevésbé megkeseredett hívásról fogok beszélni, szemben a zöld gémmel, az elterjedtséggel, az amerikai keserűséggel, élőhelyekkel, képekkel, hangokkal, repüléssel, fészkel stb.

Karcsú teste lehetővé teszi, hogy a sűrű, kusza növényzet könnyedén elcsússzon. Az élőhely kiválasztása miatt általában észrevétlen, azon kívül, amikor repül.

Habzó és kattogó hangjai azonban néha hajnalban és éjszaka, és ezen felül jellemzően éjszaka is hallhatók.

Legkevesebb eloszlás

A legkevesebb keserűség Argentína északi részétől Dél-Kanadáig terjed. Kaliforniában, Texasban és Floridában telelnek, egészen Panamáig és Kolumbiáig.

Ezek a madarak masszív mocsarakban helyezkednek el, amelyek sűrű növényzetet működtetnek, édesvízi mocsarak, úszómedencék és tavak sűrű növényzettel a kerületükön, valamint sós mocsarakban és mangrove-okban.

Legalább keserű leírás

A legkevesebb keserűség valószínűleg a föld legkisebb gémje, talán csak a törpe keserű és a fekete hátú keserű átlagosan kisebb méretű.

Mérete 28 és 36 cm, a szárnyfesztávolság pedig 41 és 46 cm között lehet. A testtömeg 51–102 g (1,8–3,6 oz), a legkevésbé keserűek súlya 73–95 g (2,6–3,4 oz), ami talán a legkönnyebb az összes gém közül.

A madár testtételeinek nemrégiben kiadott kézikönyve ezen nemzetség egy másik faját, a csíkhátú keserűt idézi, mivel annak implicit testtömege alig alacsonyabb, mint a legkevesebb keserű, amelynek 86,3 g (3,04 oz) implicit tömege tulajdonítható.
A tyúk alja és torka fehér, gyengéd barna csíkokkal. Arca és a nyak kerülete gyengéd barnák; sárga szeme és sárga számlája van.

A kifejlett hím hátulján és koronáján fényesen zöldesfekete; a felnőtt nőstény ezeken az alkotóelemeken fényesen barna. Világosbarna alkatrészeket mutatnak a szárnyak repülés közben.

Legkeserűbb viselkedés

A legkevésbé keserű egy megfoghatatlan tyúk. Sok időt töltenek a nádasok bejárásával. Riasztáskor a legkevésbé keserű megdermed a helyén, számlája felfelé fordítja a bejáratát, és mindkét szem a riasztás felé mutat, és általában a szél fújt mocsári növényzetre hasonlít.

Ez valószínűleg ragadozó-elkerülési magatartás, mivel kicsi mérése miatt a keserű érzékeny lesz sok potenciális ragadozóra.

Köszönhetően a sok nádas között ülő magatartásának, a legkevésbé keserű táplálkozhat a víz padlóján, amely túl mély lehet a különböző gémek gázolási technikájához.

A legkevésbé keserű, jóval nagyobb és másképp kinéző amerikai keserűség általában ugyanazokat a vizes élőhelyeket foglalja el, azonban a takarmányozási szokások, a legnépszerűbb zsákmány és a szaporodási ciklusok időzítése miatt viszonylag kicsi a kölcsönhatása.

A legkevesebb keserű az amerikai keserű után pár hónappal érkezik szaporodására, és egy-két hónappal korábban távozik.

John James Audubon arról híres, hogy egy fiatalabb fogoly legkevesebb keserű volt abban a helyzetben, hogy könnyedén sétáljon két, egymástól négy cm-re (1,6 hüvelyk) álló könyv között.

Ha élettelen, a tyúk teste 5,7 cm (2,2 hüvelyk) átmérőjű, jelezve, hogy ritka oklevéllé tömörítheti szélességét.

Legkevésbé keserű szokások és életmód

A legkevésbé keserűek egynapos, magányos és félénk madarak, amelyek egy mocsár sűrű növényzetében rejtőznek.

A betolakodó stratégiája szerint a legkevesebb keserűség elszalad a repülés helyett, és alacsonyan tolódik a feltörekvő növényzet tetején.

Gyorsabban fog repülni, mielőtt visszaesne a növényzetbe. Sétálás vagy munkavégzés során a növények szárát ugródeszkaként használja.

Kibontott lábakkal egy vagy több szárat szorongat minden lábában, és előre lép. Fenyegetés vagy riasztás esetén a helyszínen megfagyhat, a számlája függőlegesen áll.

Barnás tollazata és egy ilyen testtartása lehetővé teszi, hogy nagyon rendesen álcázzák, és ezenkívül hátrafelé és előre lendülhet, akár a nád a szélben.

Ezek a madarak kis úszómedencékben táplálkoznak a sok megjelenő növényzet között, lassan sétálgatva a víz peremén.

Állandó és várakozó, félretett lábakkal, feje és nyaka alacsonyan kinyújtva a medence felett, számlája szinte a vizet érinti.

Miután lefoglalta a tyúkot, visszavonul a növényzetbe, majd egy másik medencéhez csap.

Legalább keserű szaporodás

A legkevesebb keserűség monogám tenyésztő, ami azt jelenti, hogy egy hím csak egy nősténnyel párosodik.

Az udvarlási műsorok során a férfi és a nő kimondja a hangot, az egyik az ellenkezőjére válaszolva. A tenyésztés évszakonként változik, a hely függvényében.

New Yorkban a legkevesebb keserűség május végén és június elején, Kanadában pedig május közepéig provokálja a szaporodást.

Ez a faj általában nem rögzített telepeken fészkel. A fészek egy törékeny platform a víz felett, amelyet a kialakuló növényzet élettelen szárai fölé hajlítottak.

Legalább keserű fészek

A fészket elsősorban a hím építi a friss és elhalt növényi szárakból, valamint a magas mocsárnövényekből előállított takarót, amelyet fel lehet húzni az emelvényre.

2–5 petét raknak le, kékesfehérek és ritkán barnulják meg. 19-20 nap az inkubálás intervalluma, amelyet minden szülő megoszt.

A fiatalabbakat minden apa és anya táplálja, így kb. 25 nap múlva szöknek. A legkevesebb keserűség minden évszakban két fiókát képes előállítani.

Fenyegetések

A legkevesebb keserűséget elsősorban az élőhelyek elvesztése jelenti a nedves területek elvezetése miatt. A fészkelési intervallumon keresztüli fenyegetés emberi zavar, valamint a szabadidős vízi hajók túlzott hullámokat okoznak, amelyek elpusztítják a fészket és annak fiókáit.

Nézd meg a videót: Lovely Complex Kiss scene (Január 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send