Madárcsaládok

Tüskéscsőrű madármadár - Tények | Profil | Fészek | Migráció

Pin
Send
Share
Send
Send


A szálkás mályva, tudományos név Podilymbus podiceps a vízi madarak méhcsaládjának egy faja. Annak okán, hogy az Atitlán hínárnak (Podilymbus gigas) kihaltnak kell lennie, ez a Podilymbus nemzetség egyetlen fennmaradt tagja.

Tüskéscsőrű lepény profil

A szálkás óriásmályva elsősorban a tavakban van jelen egész Amerikában. Ebben a cikkben áttekintést fogok adni a szamárcsőrű rákhívásról, babáról, csajról, fészekről, vonulásról, lábról, vadászatról, hangzásról stb.

Ennek a pecsenyének a különböző nevei az amerikai csipet, a sín, a csipet, a karolinai röpke, az ördögbúvár, a merülés-dapper, a merítőkanál, a pokol-búvár, a pogácsás csőrű, a pálcika, a vastagcsőrű rák és a víziboszorkányt testesítik meg.

Pálcikás lepény Leírás

A pogácsafélék kicsiek, zömökek és rövid nyakúak. 31-38 cm (12-15 hüvelyk) méretűek, szárnyfesztávolságuk 45-62 cm (18-24 hüvelyk), súlyuk 253-568 g (8,9-20 nulla oz).

Elsősorban barna színűek, sötétebb koronával és újra. Barna árnyékuk álcázásként szolgál a mocsarakban, ahol laknak.

Repülésükkor nincs fehér a szárnyaik alatt, mint a különböző greák.

Alsó farkuk fehér, ezért van egy rövid, tompa csirkeszerű számlájuk, amely enyhe szürke árnyalatú lehet, amelyet nyáron széles fekete sáv vesz körül (ezért a cím). Nyáron a torka fekete.

A mocsárrákban nem létezik szexuális dimorfizmus. A fiatalkorúak fekete-fehér csíkokkal rendelkeznek, és extra megjelenésűek, mint a téli felnőttek.

Ennek a falánknak nincsenek hevederes lábujjai. Lábujjain vannak olyan karéjak, amelyek minden lábujj szempontból kilépnek.

Ezek a lebenyek lehetővé teszik az egyszerű evezést. Repüléskor a lábujjak a testalkat mögött vannak, mivel a lábak a test túlsó részén helyezkednek el.
Össze lehet keverni a legkevésbé sólyommal, bár ez a faj jóval kisebb és vékonyabb számlájú.

A különböző egyforma méretű rákok tollazatában nagyon különböznek, vagyis a füles és a szarvas rák.

Mindegyik faj sokkal színesebb tenyésztollazatot mutat, fodros oldalakkal, arany címerekkel a csúcs képe mellett, ellentétben a kontrasztos léces árnyalattal (ráadásul fodros nyak a szarvason belül); míg télen a füles és a szarvas ökölvég léces és krémes árnyalatú, és bíbor szeműek.

A pálcás csöppség hangja

A neve exkluzív, hangos, és úgy érzi, mint egy "szamár kuk-kuk-tehén-tehén-tehén-tehén-tehén-tehén". A neve pontosan olyan, mint a sárga számlájú kakukk.

Tüskés röpke Elterjedés és élőhely

Leginkább Észak-Amerikában, Közép-Amerikában, a Karib-tengeren és Dél-Amerikában keresik őket gömbölyűen.

A nyári szezonban a tenyészidőszakban leginkább Kanada középső, északi és északkeleti részén fordulnak elő.

Abban az esetben, ha egy olyan helyen laknak, ahol a víz télen megfagy, elvándorolnak. A vándorló madarak általában szeptemberben és októberben találkoznak az egész éves madarakkal.

Éjszaka vándorolnak. A legtöbb vándorló madár márciusban vagy áprilisban indul. Időnként fellépnek Európában és Hawaii-on.

Az Egyesült Királyságban 2007-ben 37 észlelést végeztek a szamárcsőrű látogatások, jellemzően októbertől januárig.

Az egyik angliai tyúk kissé kapzsival tenyészett, fiatalabb hibrideket produkálva. A jelentésben az egyetlen mohó, aki ellátogatott a Galapagos-szigetekre.
A pálcás csörgők az édesvízi vizes élőhelyeken vannak, amelyeknek vegetációja megjelenik, ami megfelel a macskabogaraknak. Néha jelen vannak a sós vízben.

Tenyésztéskor a nyílt vízhez közeli, feltörekvő növényzetben vannak jelen, télen pedig elsősorban a nyílt vízben vannak, a fészkek hiánya miatt.

Lehet, hogy a folyók közelében laknak, de mégis vizet akarnak. Vándorláskor nagyobb magasságban lehetnek.

Felújított és mesterséges vizes élőhelyeken fognak szaporodni.

A pogácsával számlált ökölvívók nagyjából 10-12 évig élnek.

Méret és forma

A pálcás csörgők kicsi, vaskos úszómadarak. Tömörítették testünket és karcsú nyakunkat, viszonylag óriási, tömbös fejekkel és rövid, vastag fizetéssel. Farkuk szinte nincs.

Mellszívó mohó magatartás

A pálcás csőrök szinte soha nem repülnek. Lassan merülnek folyamatosan, különösen ha veszélyben vannak, körülbelül 6,1 m-re vagy annál kevesebbre merülnek.

Körülbelül 30 másodpercig merülnek, és átkerülnek a víz eldugottabb terébe, és csak a csúcs látható, hogy megfigyeljék a veszély eloszlását.

A búvárkodás ilyen gyakorisága elzárkózó vagy félénk természetű körvonalakat kapott számukra. Ezenkívül olyan beceneveket is szerzett nekik, mint a „pokol-búvár”.

Alig töltenek időt nyájban. Udvarlásuk hívást és tipikusan duetteket tartalmaz. A férfiak akkor mutatják be a területi viselkedést, ha egy másik férfi a területének peremén van.

Szembesülnek egymással, ami után felfordítják a fejüket és a fizetéseket. Aztán elfordulnak és hívni kezdenek. Aztán újra megfordulnak, hogy egymásra pillanthassanak.

Szín

Ezek barna madarak, alig sötétebbek felül, az alsó részeken pedig különösebben sárgásbarna színűek. A tavaszi és nyári szezonban a korona és a tarkó sötét, a torok pedig fekete.

A tenyésztés során a számla fehéres, fekete sávval („pied”), azonban minden más esetben sárga-barna. A fiatalkorúak csíkos arcúak.

Tüskéscsőrű tenyésztés

A molyhos szöcske Kanada déli középső részén szaporodik, az egész USA-ban, Közép-Amerikában, a Karib-tengeren és a mérsékelt éghajlatú Dél-Amerikában.

Ezek a fák évente akár két egység tojást is rakhatnak. Fészkeik a víz magaslatán ülnek, tojásaik a vízben lakó növényzetben ülnek.

Grebes három és tíz kékesfehér, könnyű ellipszis alakú tojás között feküdt, a nőstény inkubációs folyamatának kezdete.

Körülbelül 23 napig inkubálják őket minden anya és apa, miközben a nő az inkubációs feladatokat az adott pont intervallumának csúcsa irányába veszi fel.

Fészkelő anyagokkal fogják lefedni a fészket, ha hosszabb ideig el kell hagyniuk.
A fiatalabb dögök a kikelés későbbi szakaszában elhagyhatják a fészket.

Az elején mocskosak.

Sárga pórusok és bőr látszik a csúcs furata és magas része között.

Nem úsznak hatékonyan, és nem tartják a vizet.

Szüleik hátán alszanak. 4 héten belül megkezdik az úszást.

Amikor riasztják őket, fel fognak mászni egy apára vagy anyára, és végül érettek lesznek a víz alá merülni, mint az anyjuk és az apjuk.

Minden anya és apa megosztja a fiatalabbak felemelésének funkcióját - mindegyik eteti és hordja a hátán.

Általában az anya és az apa víz alatt merülnek el, hogy a csajokkal a hátukon étkezzenek.

Pied-számlázott málna diéta

A pogácsafélék elsősorban a vízi gerinctelenekből táplálkoznak, valamint a kishalak és kétéltűek (békák, ebihalak) mellett.

Búvárkodnak étkezés megszerzésére. Kifizetéseik lehetővé teszik számukra a rákok, például a languszta összetörését. Lehet, hogy emellett növényeket is esznek.

Bebizonyosodott, hogy a saját tollukat eszik, mint a különböző grebes, hogy elősegítsék az emésztést (megakadályozzák a kis csontok sérülését). Tollaikat akár etethetik fiatalabbiknak is.

Etetési hozzáállás

Táplálkozik a padlóról való merüléssel és elsősorban a lábujjak által hajtott víz alatti úszással.

Tüskés számlájú répatojás

4-7, alig valaha 2-10. Halvány kékfehér, foltos barnássá válik. Inkubálás minden nem szerint (nőies extra), körülbelül 23 nap.

A tojásokat fészekanyagokkal bélelik, amikor az inkubációs tyúk indul. Fiatalabb: Kikelés után gyorsan tud úszni.

A fiatalabbakat minden anya és apa táplálja, jellemzően anya és apa hátán utazik, amikor kicsi; a felnőttek ismét víz alatt úszhattak fiatalabbal együtt.

Az első repülés kora nem ismert. Évente egy vagy 2 költés, feltehetően délen extra.

Pogácsás számláló méh Baba

Kikelés után gyorsan tud úszni. A fiatalabbakat minden anya és apa táplálja, jellemzően anya és apa hátán utazik, amikor kicsi; felnőttek úszhattak a víz alatt, fiatalabbak a hátukon.

Az első repülés kora nem ismert. Évente egy vagy 2 költés, feltehetően délen extra.

Pálcás számláló feketefészek

A helyi időjárás lehetővé teszi, hogy a tenyészidő elhúzódó legyen, kora tavasztól ősz közepéig.

Az udvarlás sokkal kevésbé szertartott, mint a legtöbb greben, sok hívással jár, általában duettben.

Fészek: A hely a mocsár sekély vízben van, a nyílást követően, annak érdekében, hogy a madarak stratégiailag fészkelhessenek a víz alatt.

Fészek (az egyes nemek által készített) sűrű növényi anyagok tömege, a hátsó felől lebegve vagy felépítve, az álló növényzethez rögzítve.

Fenyegetések

Rendkívül érzékenyek a zavarokra, különösen az emberek által. Míg a tenyésztés, ha megijed, a felnőttek elhagyhatják a fészket anélkül, hogy megvédenék a petéket.

A csónakok hullámai elpusztíthatják a fészkeket, és hangjaik egyszerűen megijesztik a madarakat.

Pied-számlázott mohó Migráció

A populációkat Észak-Amerika déli részén és az egyes partvidékek mellett fedezik fel évente. Északabbra, arra a helyre, ahol a víz egész télen lefagy, a Pied-számlájú Grebes vándorol.

A vándormadarak télen, egész éven át tartó populációkkal érkeznek szeptember és október folyamán.

A vándorló populációk márciusban vagy áprilisban indulnak a szaporodási területekre, bár sokan elmaradnak attól, hogy megfelelő élőhelyen szaporodjanak.

A természetvédelem állva

Mindazonáltal a széles körű és elterjedt felmérések a legutóbbi hosszú időn belül visszaesést mutatnak.
Új-Angliában csökken a greben. A magyarázatok ismeretlenek.

Connecticut és New Hampshire államok veszélyeztetettnek nyilvánították a mocsaras óriást.

New Jersey-ben és Massachusetts-ben fenyegetettnek nyilvánították őket. Vermontban „különös aggodalomra ad okot”. Rhode Islanden belföldön kipusztultak.
Az élőhelyek elvesztése jelenti a legnagyobb veszélyt a sörénynek.

A vizes élőhelyek lecsapolása, feltöltődése és alapvető pusztulása szaporodási élőhelyeik elvesztését okozza.

Mindazonáltal elterjedési területük többségében elterjedtek.

Nézd meg a videót: Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszéde (Január 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send