Madárcsaládok

Parakeet Auklet Tények és azonosítás

Pin
Send
Share
Send
Send


A papagáj auklet az összes alaszkai auklet széles skálájával rendelkezik, de nincs olyan nagyságú állatállománya, mint a tengeren vagy tenyésztelepeken élő többi állatnak. Rövid úszás és búvárkodás a tengeri madárral, a Bearings-tenger és az alaszkai déli parti nyár.

Általában párban vagy kis csoportokban fut. A papagáj auklet kicsi, intenzív tengeri madár, körülbelül kilenc-tíz hüvelyk magas. Fején és hátán sötét fekete toll, fehér nyak és mellkas és fehér test van.

Az ara papagáj (Athiya socitakula) egy kicsi tengeri madár a Csendes-óceán északi részén. A papagáj aukleteket a Cycloarhynchus nemzetségbe kellett helyezni, de a legújabb példákat és genetikai bizonyítékokat az Athias nemzetségre kell helyezni, ezáltal szorosan kapcsolódva a címeres baglyokhoz és legalább a petesejtekhez.

Alaszka, Kamcsatka és Szibéria boreális vizeivel foglalkozik. A tengerparti sziget meredek, opálos és szikladarabjain terem, télen dél felé haladva.

Leírás

A papagáj auklet rövid, narancssárga színű, kis (23 cm-es) nyílással, amely arra ösztönzi a madarat, hogy fejezze ki érdekes kifejezését. A madár tollazata felül felül sötét, alul fehér. Egyetlen fehér tolla kivetítve a szeméből. Kis különbség van a tenyésztés és a tollazat között.

Az ara papagáj auklet rendkívül hangos faj az őshonos élőhelyen. A fészekbe érve hívja, és párja megérkezésekor duettezi. Ezt következetesen súroló fülnek nevezik (a kazein oszcillátoraként, és hatékonysága nem ismert, de összefüggésbe hozható a barázda behatolóktól való megvédésével és a partnerével való kapcsolatának megerősítésével.

Viselkedés és szaporodás

A papagáj auklet rendkívül társadalmi a tenyésztelepein.

Az idegen oktális táplálkozási szezonja változó, a tenyészidőszak elfoglalja a legtöbb kis plankton rákfélét, például az euphausidákat, a copepodákat és az amfipodákat. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy bizonyos területeken hajlamos a kocsonyás halakra is. Gyakran jelentős távolságban táplálkozik a teleptől, akár 30 métert is süllyed, hogy elérje zsákmányát.

A tenyésztés áprilisban és májusban kezdődik olyan kolóniákban, amelyek gyakran osztoznak más auk fajokkal. Ez a pár tojást rak, ami csak egy hónapig tart, a csirkét négyszer etetik kb. 35 napig. A csaj éjjel menekül, egyedül repül a tengerhez.

Státusz és megőrzés

Míg a papagáj aukleteket nem tekintik fenyegetésnek, a Csendes-óceán északi részén több mint egymillió emberre becsülik. Úgy gondolják, hogy az utóbbi időben nem csökkent, de a jövőben fenyegethetik a ragadozók és az olajszennyezések.

Nézd meg a videót: The BIGGEST Mistakes Made with Parakeets Budgies (Január 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send