Madárcsaládok

Parazita Jaeger (Stercorarius parasiticus) profilja

Pin
Send
Share
Send
Send


Parazita jaeger, tudományos név, Stercorarius parasiticus tengeri madár. A Skua család Stercorariidae családjához tartozik a sarkvidéki, a sarkvidéki jaeger vagy a parazita skua. A „Jaeger” szó a német Jaeger szóból származik, ami „vadászt” jelent.

Az angol „Skua” név a fáraó Skigvur nevéből származik, ahol Skyevoy madártelepéről ismert. A Genos neve Stercorreus Latin, jelentése „tehéntrágya”.

A más madarak által szétszórt ételeket valamikor ürüléknek tekintették, amikor tök követte őket. A meghatározott paraziták latinból származnak, és „parazitákat” jelentenek.

Leírás

A detektálást bonyolítja a hosszú lábú Jaeger és a Parazita Jeger és a hárombetűs morfumok megléte.

A röpke rövid, parazita állkapcsai a szárnyakon 5-7 cm (4-5 hüvelyk), 107 10125 cm (42-49 hüvelyk) súlyúak és 300-650 gramm (0,66-1,43 font) tenyésztömegűek. A felnőtt farokcsíkok kb. 7 cm (2,8 hüvelyk) hosszúak.

A világos morfumok felnőttek barna háton, túlnyomórészt fehér elsődleges bőrön, sötét alsó részen és fehér „villanással”. A fej és a nyak sárga színű, fekete sapkával, fókuszpont-vetítéssel.

A sötét-morfos felnőttek sötét morfumai sötétbarnák és közepes méretűek, kissé sötétek, halvány az alja, a feje és a nyaka. Minden méretben fehér szárny villan.

A serdülők azonosítása problémásabb, és nehéz megkülönböztetni a parazita és a hosszú lábú jiggereket. A parazita jaeger kevésbé égett, mint a nagyobb, rövidebb szárnyú és hosszabb lábú parazita jaeger, amelyek általában melegebbek, inkább barna árnyalatokkal, mint szürke. Ugyanakkor a tollazat változásainak ugyanolyan széles skáláját mutatják. A járat inkább Sólyomszerű.

Ennek a madárnak a gyakori felhívása az orrmutató szó, amelyet a kiállítás többször megismétel. Riasztásuk kis zaj.

Tenyésztés

Ez a faj Eurázsiából és Észak-Amerikától északra származott, jelentős populációval Észak-Skócia déli részén.

Négy olívabarna tojást rak a száraz tundrára, a magasabb gyümölcsökre és a fészkelő szigetekre. A táptalajban a kaszálás és a kútjegyek kivételével csendes marad.

Más nyársakhoz hasonlóan ez is eléri az embereket vagy a róka fészkét, bár komoly kárt nem okozhat, de ijesztő és fájdalmas élmény. Vándorló, trópusi és tél az óceán déli óceánjain.

A Brit-szigeteken Shetlandban és Orkney-ban, Külső-Hebridákon, Sutherlandban, Caithness-ben és számos Argyle-szigeten szaporodnak.

Nevelés

Ez a madár a tenyészidőszakban patkányokkal, rovarokkal, petékkel, patkányokkal és kismadarakkal fog táplálkozni, de táplálékának nagy részét (főleg télen és vonuláskor) olyan ételekkel készítik, amelyeket más madarak (elsősorban sirályok és terepek) kikelésével szerez. kleptopericizmusnak nevezett szekvencia.

Megőrzési állapot

2018-ban, miután számuk a 2000-es évek elején drasztikusan csökkent, a Stercorarius parasiticus Izlandon a 2000-es legkevesebb aggály miatt veszélyeztetettként szerepelt.

Nézd meg a videót: Labbe parasite - Parasitic Jaeger Stercorarius parasiticus (Január 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send